P r o x i m a   C e n t a u r i

 


Proxima, tai viralliselta nimeltään Proxima Centauri on lähin aurinkokunta Solia. Proxima on myös ensimmäinen uusista aurinkokunnista jolle ihminen saapui. Tämä tapahtui vuonna 2255, kun Elendil 3 päätti matkansa Proximaan. Alus jäi Grennian kiertoradalle, miehistön siirtyessä cryokapseleihinsa odottamaan pelastajia jotka saapuivat seitsemän vuotta myöhemmin.
 

Proxima Centaurissa on kolme planeettaa, kolme kuuta sekä yksi vakaalla kiertoradalla oleva kookas asteroidi. Proximan ensimmäinen planeetta Kotek on hieman plutoa pienempi ja väritykseltään tumman harmaa. Planeetalla esiintyy paikoitellen rajuja maanjäristyksiä ja tulivuoren purkauksia. Kotekilla on havaittu suuret esiintymät rautaa ja muita metalleja, mutta taivaankappaleen epävakaat olosuhteet tekevät louhimisesta erittäin vaarallista. Planeetan ilmakehä on täysin muokkauskelvotonta. Kotekin kiertoradalla on yksi 30 hengen tutkimusasema joka on Omera firman omistuksessa. 

Ione on Proximan toinen planeetta ja on kooltaan hieman Marsia pienempi. planeetalla on Paleoksi nimetty kuu joka on kooltaan lähes saman kokoinen kuin Maan Kuu. Planeetalla oli valmiiksi lähes maankaltainen ilmakehä, joka muokattiin kahdeksassa vuodessa täysin hengitettäväksi. Ionella elää lukuisia alkuperäis pieneliöitä ja eläimiä, joista suurimmat ovat kookkaiden liskojen kokoisia.
Planeetalla asuu noin 5,5 miljoonaa ihmistä. Väestö koostuu kymmenien eri valtioiden kansallisuuksista joilla on kullakin omat etukäteen sovitut alueet ja työprojektit. Ione on pinnanmuodoiltaan paljon tasaisempi kuin maa, mutta planeetalta löytyy