A s t e r o i d i v y ö h y k e


Asteroidivyöhyke sijaitsee Marsin ja Jupiterin kiertoratojen välisellä alueella. Valtaosa asteroideista on läpimitaltaan alle kilometrin, mutta useat ovat halkaisijaltaan kymmeniä kilometrejä. Vyöhykkeen suurimmat asteroidit ovat Ceres, Pallas ja Vesta, joiden läpimitta on useita satoja kilometrejä. Vaikka asteroideja on vyöhykkeellä kymmeniä tuhansia, on alue silti erittäin harvaa sillä keskiverto välimatka asteroidien välillä on n. 100 000 kilometriä.

Suurimmat asteroidit louhitaan lähes ontoiksi arvokkaista mineraaleista, jonka jälkeen asteroidien sisälle rakennetaan asuinalueita, työpajoja, tehtaita ja huoltoasemia. Asteroidivyöhykkeellä on arviolta noin 700 habitaattia, joilla asuu yhteensä n. 9 miljoonaa ihmistä. Asteroidivyöhykkeellä asuvat maksavat veroa kukin oman asuinalueensa "lääninhallituksille", jotka vastaavat alueen yhteisistä asemista ja laitoksista kuten sairaaloista, poliisivoimista ja voimalaitoksista.

Ceres on aurinkokunnan suurin asteroidi ja on halkaisijaltaan n. 1000km. Ceres on myös noin 5 miljoonan ihmisen pysyvä koti. Cereksen sisäosissa sijaitsee laaja samanniminen kaupunki, jonka asuinalueet levittäytyvät pinnalta aivan Cereksen uumeniin. Sunnattoman asteroidin pinnalla on lukuisten kansainvälisten firmojen laitoksia ja asemia. Cereksellä sijaitsee myös USA:n, Venäjän, Ranskan ja Kiinan avaruuslaivaston sotilastukikohdat ja luotainasemat.